autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu gem si samburi de caise

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,un praf de sare ,esenta vanilie, crema350 g branza proaspta de vaci,100 g zahar pudra cu aroma de vanilie,200 ml smantana,250 ml nectar de caise,2 pliculete de gelatina,cateva caise din compot, decorsiropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc,un borcanel mic de gem de caise,o mana de samburi dulci de caise

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.
Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.
Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit
2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt il stropim cu jumatate din zeama de compot de caise, turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra ,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi se stropeste si el cu restul de compot ramas, se intinde cu grija gemul,intr-un start uniform,se presara deasupra miejii de caise prajiti un pic la cuptor si apoi maruntiti.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in forma dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si samburi de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga

9 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Prajituri
Briose cu afine si visine

Briose cu afine si visine

Se amesteca toate ingredientele la un loc cu mixerul, pana se formeaza un aluat omogen. Untul trebuie

5 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,2 linguri de ulei,un praf de sare ,esenta vanilie
  • crema350 g branza proaspta de vaci,100 g zahar pudra cu aroma de vanilie,200 ml smantana,250 ml nectar de caise,2 pliculete de gelatina,cateva caise din compot
  • decorsiropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc,un borcanel mic de gem de caise,o mana de samburi dulci de caise

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu smochine
Cookie Settings