Ingrediente
blat biscuiti250 g biscuiti fragezi,100 g margarina,200 ml miere de albine lichida, blat copt5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina,2 linguri ulei,un pic de sare,esenta, crema100 g branza dulce de vaci,400 g iaurt fructe de padure(sau capsuni),zahar vanilat,3-4 linguri dulceata de zmeura,un plic gelatina alimentara, glazurasirop concentrat de zmeura,200 g zahar pudra
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
2 Se prepara blatul copt astfel;se bat bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile frecate un pic cu uleiul ,esenta si la urma faina.Se coace timp de 20 min.,la foc potrivit,intr-o tava in care am pus hartie pentru copt.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema mixand bine branzica cu iaurtul si zaharul vanilat apoi adaugam dulceata de zmeura si gelatina pe care mai intai o hidratam in apa rece si apoi o topim la bain marie,conform instructoiunilor de pe plic.
Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti apoi se acopera cu blatul copt,se preseaza usor cu mana si se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Se topeste zaharul pudra cu 2-3 linguri sirop concentrat din zmeura,pe flacara mica a aragazului.Se lasa sa se racoreasca un pic apoi adaugam un cub mic(cca.25g)de margarina,amestecand bine pana il incorporam in glazura.
Glazura se toarna calda pe prajitura rece netaiata si apoi se taie in romburi sau,taiata se toarna cu o lingurita deasupra fiecarui romb.
Pofta buna!