1. Se curata doua grefe de coaja si de pelita ca sa ramana numai miezul una din grefe se taie in cubulete cu un cutit bine ascutit.
2. Se freaca untul moale cu zaharul pana se incorporeaza
si se adauga un ou.
3. Se adauga fulgii compusi din 4 componente, de ovaz , orz , secara , grau puteti folosi si alte combinatii.
4. Se adauga faina
si grefa taiata cubulete.
5. Se face bezea din 2 albusuri ,1 lingurita fara varf de vanilie si 8 linguri cu varf de pudra de zahar sau zahar tos e obtional, se bate bine pana devine o compozitie cremoasa si tare ca s-o puteti folosi la ornat cu seringa pentru patiserie.
6. Se intinde cu mana aluatul pe suprafata unei tave unsa cu unt cu dimensiunea de 25/25 cm .
si se orneaza cu bezea
apoi se da la cuptorul preaincalzit la 180 gr. C. pentru ~ 30 min. pana cand se rumeneste putin suprafata prajiturii si se face bezeaua de culoare bej .
7. Prajitura se scoate din cuptor si se tiaie cat e fierbinte in 16 biscuiti apoi se pune pe fiecare bucatica cate o felie de grefa.Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii