autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu krantz si crema de branza

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
blat5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,3 linguri de ulei,un praf de sare, plicuri zahar vanilat, crema400 g branzica proaspata de vaci cu smantana,un plic de gelatina 75 g zahar pudra,2 p[licuri zahar vanilat, blat kranzo cescuta de zahar,200 g miez de nuca prajit si maruntit,1 ou mare(sau 2 mai mici), decor100 g frisca, lingurite de nes decofeinizat.cca 20 miez de nuca intreg,prajit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se prepara blatul mixand albusul cu praful de sare si apoi cu zaharul,pana se intareste.Galbenusurile se freaca cu uleiulk apoi se adauga in albus si la sfarsi adaugam faina.Se coace la foc temperat ,cca 20 minute,in tava tapetatata cu hartie pentru copt.Se desprinde blatul copt de hartie apoi se taie in 2 jumatatati egale
2.Se prepara crema mixand bine branzica cu zaharul si la sfarsit cu gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marin.
Se toarna crema pe prima jumatate de blat pe care am pus-o intr-o tava mai mica si mai inalta apoi asezam deasupra cel de-al 2 lea blat si prsam usor cu mana .Se da la rece.
3.Se prepara krantzul topind cescuta de zahar pana incepe sa capete culoarea maroniu deschis apoi adaugam miezul de nuca maruntit si amestecam continuu.Tragem cratita de pe foc si adaugam oul batut amestecand continuu.Se toarna fierbinte peste ultimul blat al prajiturii si se intinde in strat uniform.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in patrate pot6rivite care se decdoreaza cu frisca presarata cu nes si bucati de miez de nuca!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu krantz si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt si piersici

Prajitura cu iaurt si piersici

Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma

157 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Chec  cu rodii si banane

Chec cu rodii si banane

Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie. Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea,

24 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,3 linguri de ulei,un praf de sare, plicuri zahar vanilat
  • crema400 g branzica proaspata de vaci cu smantana,un plic de gelatina 75 g zahar pudra,2 p[licuri zahar vanilat
  • blat kranzo cescuta de zahar,200 g miez de nuca prajit si maruntit,1 ou mare(sau 2 mai mici)
  • decor100 g frisca, lingurite de nes decofeinizat.cca 20 miez de nuca intreg,prajit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Lămâița