1 Se prepara blatul mixand albusul cu praful de sare si apoi cu zaharul,pana se intareste.Galbenusurile se freaca cu uleiulk apoi se adauga in albus si la sfarsi adaugam faina.Se coace la foc temperat ,cca 20 minute,in tava tapetatata cu hartie pentru copt.Se desprinde blatul copt de hartie apoi se taie in 2 jumatatati egale
2.Se prepara crema mixand bine branzica cu zaharul si la sfarsit cu gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marin.
Se toarna crema pe prima jumatate de blat pe care am pus-o intr-o tava mai mica si mai inalta apoi asezam deasupra cel de-al 2 lea blat si prsam usor cu mana .Se da la rece.
3.Se prepara krantzul topind cescuta de zahar pana incepe sa capete culoarea maroniu deschis apoi adaugam miezul de nuca maruntit si amestecam continuu.Tragem cratita de pe foc si adaugam oul batut amestecand continuu.Se toarna fierbinte peste ultimul blat al prajiturii si se intinde in strat uniform.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in patrate pot6rivite care se decdoreaza cu frisca presarata cu nes si bucati de miez de nuca!
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii