Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -300 gm faina
  • -170 gm margarina
  • -2 lingurite drojdie instantanee
  • -4 linguri de lapte( daca se foloseste drojdie obisnuita se dizolva in lapte cald)
  • -4 linguri de zahar
  • -1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura cu mac
  • -2oo gm de mac ( macinat in masina de zahar sau mixer)
  • -400gm zahar
  • -100gm margarina
  • -2 galbenusuri
  • -1 cana de faina
  • -1 cana pesmet
  • -300ml lapte rece
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • - 3 albusuri batute spuma

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.

Se fac 2 foi.

Se amesteca macul bine cu restul ingredientelor si apoi se adauga cele 3 albusuri batute spuma.

Se aseaza in tava prima foaie, se adauga crema cu mac si apoi a doua foaie; aceasta se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 160 grade timp de o ora.

Se pudreaza calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise