Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.
Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam in compozitia de oua. Presaram macul si amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia. Turnam in tava, nivelam usor.
Fructele le tavalim un pic in faina si indulcitor si apoi le scuturam si le asezam peste compozitie.
Punem totul la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.
Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
Topim ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi, amestecam pana devine omogena si glazuram prajitura racita. Dam la rece pana in momentul servirii. Portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii