Ingrediente
Pentru blat:, , 3 oua, 3 linguri zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura ulei, 1 praf de copt, 1 esenta rom, 6-7 linguri faina, , Crema:, , 250 gr mascarpone, 2 linguri smantana mai groasa, 7-8 linguri zahar pudra, 1 esenta vanilie, 2-3 linguri cappucino clasic, , Pentru insiropat:, , 1 plic cappucino, 1 lingura amaretto, 50 gr ciocolata amaruie
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul spuma.
Adaugam uleiul si laptele.
Apoi punem praful de copt si esenta de rom.
La urma turnam faina in ploaie si o incorporam bine.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.
Dam la o temperatura potrivita (eu la trepta 3,5 am copt blatul).
Il lasam acolo pana este copt (cam 15-20 de minute maxim).
Cand e gata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru insiropat:
Punem intr-un ibric circa 3 sferturi de cana de apa la infierbantat.
Punem plicul de cappucino intr-o cana, turnam apa fierbinte peste si invartim bine cu o lingurita.
Peste punem o lingura de amaretto si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam putin smantana pana se ingroasa putin, nu foarte mult.
Adaugam mascarponele, apoi punem cate o lingura zahar pudra si tot mixam, la treapta 2-3 a mixerului.
Dupa ce terminam de pus zaharul, turnam si esenta de vanilie.
La urma punem cappucino, pe care il incorporam cu o paleta.
Asamblare:
Asezam blatul pe un platou.
Il insiropam din abundenta cu cappucino-ul preparat.
Turnam crema deasupra si o uniformizam cu o paleta.
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi.
O repartizam intr-o tavita in forma de margarete si o dam la frigider.
Cand s-au intarit ornam cu ele prajitura (puteti orna cu orice doriti .Eu am facut margarete pentru ca tocmai ce primisem formele cadou si eram nerabdatoare sa le incerc).
Sa aveti pofta!!!