Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema cu ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata 50%cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
  • Crema de cicolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250 g)
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300ml apa
  • o fiola esenta de rom
  • In plus: o lingurita ness

Mod de preparare

O prajitura absolut delicioasa.

Blat:Punem apa clocotita peste cacao ,amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam peste galbenusuri uleiul pus ca la maioneza, apoi esenta de rom si compozitia de cacao.Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula,iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Compozitia o turnam intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele.Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore(de preferabil peste noapte). Mixam ciocolata pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.

Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta devine lichid. Turnam apa(atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Asamblare:Taiem blatul in doua parti pe orizontala.Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie de blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore, dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise