Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 11/2 de mere grand-smith
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1lingura de scortisoara macinata
  • 2linguri de zahar maro
  • 30 gr de unt
  • zeama de la1/2 de lamaie
  • ptr blat
  • 6 oua
  • 6linguri de zahar
  • 2linguri de ulei
  • 6linguri de faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1/2 pahar de lapte

Mod de preparare

Se unge o tava adinca cu unt si se aseaza rondele de mere.(merele curatite de coaja cind sint intregi se scoate mijlocul fara ale taia si dupa aceia taiati in rondele subtiri.)

Deasupra se presoara cu zahar si cel maro si scortisoara si se da la cuptor incalzit dinainte la 180 de grade pentru 15 minute.

Cit merele se coc putin pregatim aluatul.

Se despart ouale se bat albusurile cu zahar intr-o spuma tare dupa care se adauga galbenusele si se bat in continuare se adauga uleiul faina si la urma laptele asa ca compozitia sa fie ca o smintina groasa.

Se scoate din cuptor tava cu mere si se toarna aluatul peste mere sa acopere toata suprafata.

Se da la cuptor pentru inca 30 de minute sau pina cind incercind aluatul este copt.

Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou asa ca merele sa fie deasupra.

Se poate acoperi cu gelatina de fructe sau frisca dar este gustos si asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise