Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la lamaie sau nu); se bat bine cu miexerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine. Apoi se pregatesc merele.Se storc si apoi se adauga scortisoara , zaharul si coaja de lamaie.
Se imaprte aluatul in doua parti egale. Se intinde o foie si se pune in tava cu hartia de copt. Apoi se presara gris intr-un strat subtire, se pun merele si iar se pune gris si se pune cealalta foaie. Se inteapa cu furculita. Se introduce in cuptorul incalzit aproximativ 5 minute. Se lasa la copt 25 de minute.
Se lasa la racit si apoi se presara deasupra zahar praf cu zahar vanilat sau schovit (asa am facut eu ultima data). Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii