Prajitura cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 1 ou, 120 ml apa, cca 450 g faina, un praf de sare, 1 pachet de unt - pentru foi;
  • 12 mere (eu am pus mai multe, pentru a obtine un strat gros de umplutura), 3 linguri gris, 3 linguri zahar, scortisoara - pentru umplutura.

Mod de preparare

Am batut bine albusul, cu un praf de sare, am adaugat galbenusul si apa, batand in continuare; mai apoi am pus si faina, treptat, am mai amestecat un pic dupa care am framantat bine aluatul.

Pe masa de lucru am presarat putina faina si am intins aluatul in strat subtire. Untul frecat cu 2-3 linguri de faina se intinde peste foaie, pe toata suprafata acesteia.

Am pliat foaia, pe lungime, unind marginile la mijloc, dupa care am procedat la fel si pe latime. Am mai pliat odata foaia de aluat, parte peste parte; nu stiu cat de explicita am fost dar o sa pun niste fotografii, care sa exemplifice modul de impaturire.

Am lasat aluatul sa se odihneasca. Intre timp am curatat merele (eu am pus mai mult de 12, cred ca vreo 20, noua ne place sa fie multa umplutura; puteti pune cate doriti, cum la fel, si zaharul il puteti pune dupa gustul vostru) si le-am dat pe razatoare.

Operatiunea de impaturire am repetat-o de doua ori; intre impaturiri aluatul a stat la frigider, cam 20 de minute; aluatul l-am impartit in doua si am intins doua foi.

Merele rase le-am amestecat cu zaharul, grisul si scortisoara; am intins o foaie in tava unsa cu putin ulei, am pus merele si am acoperit cu a doua foaie.

Am copt prajitura cam 45 de minute (depinde de cuptorul fiecareia); dupa ce am scos-o din cuptor am taiat-o si am pudrat-o cu zahar pudra.

Cat dureaza exact prepararea prajiturii nu stiu sa va spun, nu m-am uitat la ceas, voi trece cu aproximatie acest timp; totusi aveti de asteptat pana sa gustati produsul final, dar merita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise