Prajitura cu mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana si jumatate cu faina
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt care se va dizolva in putina zeama de lamaie sau putin otet de mere
  • putina margarina Rama pentru uns tava
  • scortisoara dupa gust
  • 5 - 6 mere potrivite ca marime

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat bine, se adauga apa minerala, sarea, uleiul, faina si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie sau otet de mere. In compozitia obtinuta se adauga merele taiate marunt (fara coaja), se amesteca usor,se adauga si scortisoara dupa gust.Deasupra se presara stafide dupa preferinta fiecaruia. Tava se unge bine cu margarina Rama si se toarna compozitia.Cuptorul trebuie sa fie preincalzit cca 15 min. Pentru a vedea daca este gata, se inteapa prajitura cu o scobitoare - cand iese scobitoarea curata, atunci este gata prajitura. Se taie dupa ce s-a racit, se presara deasupra nuca de cocos sau se serveste simpla.
Este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise