Reteta postata pe: 15 februarie 2011
Ingrediente
-2 cani cu mere date prin razatoarea cu orificii mari (cu coaja cu tot), -2 oua, -1 cana cu zahar, -2 cani cu faina, -1 lingurita cu varf cu scortisoara, -1 lingurita cu varf de bicarbonat, - pliculete zahar vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita cu varf de scortisoara si zaharul vanilat. Se lasa 15-20 de minute sa-si lase merele zeama si se adauga bicarbonatul. Se pun cele 2 cani de faina si se amesteca bine. Se unge o tava cu ulei, se pune hartie de copt care se unge cu unt si se rastoarna in tava compozitia care se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace intai la foc tare pana creste, apoi focul se da incet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.
Se
15 voturi
0 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Pucica Mihaela , 01 august 2014
Cred ca ar merge si putina nuca macinata deasupra ...
Doina , 01 august 2014
Daca ii punem si un pic de nuca, mmmm iese si mai buna
Mami_Di_Dlf (Chef de cuisine) , 01 august 2014
Eu pregatesc aceasta prajitura fara oua (deci e buna in post), mai adaug si jumatate de cana cu mieji de nuca tocati marunt, iar bicarbonatul il sting cu otet sau zeama de lamaie.
Dlf Maiden Vcd , 01 august 2014
Eu o las pana trece testul scobitorii.
silvia , 29 mai 2014
am facut reteta cu mar este bna dar am facut si cu gem.am inlocuit cele 2 cani de mere cu 2 cani de gem .este la fel de gustoasa
Maria Craciun , 14 octombrie 2013
Daca se mai pune si o glazura de cioocolata deasupra e super buna :)
Monica Harosa Monica , 13 octombrie 2013
si ieu o fac ie delicioasa
Claudia Halbi , 13 octombrie 2013
la ce temperature se coace si pentru cat timp?
Aurel Constantinescu , 13 octombrie 2013
Delicioasa si usor de facut. :)
Lorelay Grozea , 13 octombrie 2013
buna,buna
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012
Foarte bine arata! Nu am facut niciodata cu bicarbonat.
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011
Usor de facut si foarte buna .
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011
Delicioasa si rapida!
isabella (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011
Arata foarte bine , cred ca este si foarte gustoasa . Imi plac foarte mult prajiturile cu mere :)
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011
Rapida si buna! *****
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011
Foarte tentantã!!! m-ai convins, merçi de retetã Camy :)
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011
yami yami...ce buna e!:)
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011
Cred ca e un deliciu. Scortisoara-i da un gust deosebit