autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
-2 cani cu mere date prin razatoarea cu orificii mari (cu coaja cu tot), -2 oua, -1 cana cu zahar, -2 cani cu faina, -1 lingurita cu varf cu scortisoara, -1 lingurita cu varf de bicarbonat, - pliculete zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

49 voturi

Mod de preparare

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita cu varf de scortisoara si zaharul vanilat. Se lasa 15-20 de minute sa-si lase merele zeama si se adauga bicarbonatul. Se pun cele 2 cani de faina si se amesteca bine. Se unge o tava cu ulei, se pune hartie de copt care se unge cu unt si se rastoarna in tava compozitia care se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace intai la foc tare pana creste, apoi focul se da incet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se

15 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii

  • Ilinca Spiridon , 10 august 2015

    Super...adaugati si nuca !!!

  • Dana Giurgiu (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

    Este foarte buna.

  • Claudia Cioca , 02 august 2014

    daaa merge si nuca :D

    • Pucica Mihaela , 01 august 2014

      Cred ca ar merge si putina nuca macinata deasupra ...

    • Doina , 01 august 2014

      Daca ii punem si un pic de nuca, mmmm iese si mai buna

    • Mami_Di_Dlf

      Mami_Di_Dlf (Chef de cuisine) , 01 august 2014

      Eu pregatesc aceasta prajitura fara oua (deci e buna in post), mai adaug si jumatate de cana cu mieji de nuca tocati marunt, iar bicarbonatul il sting cu otet sau zeama de lamaie.

    • Dlf Maiden Vcd , 01 august 2014

      Eu o las pana trece testul scobitorii.

    • silvia , 29 mai 2014

      am facut reteta cu mar este bna dar am facut si cu gem.am inlocuit cele 2 cani de mere cu 2 cani de gem .este la fel de gustoasa

    • Maria Craciun , 14 octombrie 2013

      Daca se mai pune si o glazura de cioocolata deasupra e super buna :)

    • Monica Harosa Monica , 13 octombrie 2013

      si ieu o fac ie delicioasa

    • Claudia Halbi , 13 octombrie 2013

      la ce temperature se coace si pentru cat timp?

    • Aurel Constantinescu , 13 octombrie 2013

      Delicioasa si usor de facut. :)

    • Lorelay Grozea , 13 octombrie 2013

      buna,buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Foarte bine arata! Nu am facut niciodata cu bicarbonat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Usor de facut si foarte buna .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Delicioasa si rapida!

    • isabella (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Arata foarte bine , cred ca este si foarte gustoasa . Imi plac foarte mult prajiturile cu mere :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Rapida si buna! *****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Foarte tentantã!!! m-ai convins, merçi de retetã Camy :)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      yami yami...ce buna e!:)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Cred ca e un deliciu. Scortisoara-i da un gust deosebit

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

49 voturi

Ingrediente

  • -2 cani cu mere date prin razatoarea cu orificii mari (cu coaja cu tot)
  • -2 oua
  • -1 cana cu zahar
  • -2 cani cu faina
  • -1 lingurita cu varf cu scortisoara
  • -1 lingurita cu varf de bicarbonat
  • - pliculete zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

14 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

16 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Dana Giurgiu (Chef de cuisine)

Este foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata