Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare.
Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte) si scortisoara (dupa preferinte).
Le-am lasat aprox. 7-10min sa ''fiarba''.
Se lasa sa se racoreasca, si se adauga 3-4 linguri de pesmet pentru a absoarbe umezeala si a evita ''cruzirea'' aluatului de langa compozitia de mere. Aceasta ultima ''operatiune'' nu e obligatorie.
Separat se amesteca ouale cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa, se adauga restul ingredientelor (uleiul, laptele, praful de copt,zaharul vanilat si esente- dupa preferinte).
Se adauga faina pana obtinem o compozitie mai goasa decat o smantana consistenta...eu am folosit aprox.20 de linguri cu varf.
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt, turnam 3/4 din compozitie, peste punem merele si apoi restul de compozitie.
Se lasa la cuptor aprox. 35-40min, la 180 grade, pana devine aurie deasupra
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii