Prajitura cu mere Alecu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere Alecu

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 praf de copt
  • 2 kg mere
  • scortisoara
  • 50 g nuca
  • 4 linguri ulei
  • 50 g unt

Mod de preparare

1 cana faina

1 cana gris

2 cani zahar

4 linguri lapte praf

1 praf de copt

2 kg mere

scortisoara

50 g nuca

4 linguri ulei

50 g unt

Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine.

Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara.

Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de aluat.Peste ea adaugam 1/2 din merele rase, cealalta 1/2 de aluat apoi merele. Deasupra adaugam nuca rupta marunt si 4 linguri de ulei presarate pe prajitura.

Untul il taiem bucatele si il presaram despupra.

Punem tava la cuptorul dinainte incalzit cam o ora pina ce este gata prajitura.

Dupa ce am scos-o din cuptor, asa calda o presaram cu zahar praf amestecat cu scortisoara.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise