Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Merele se cojesc si se lasa intr-un bol cu apa si 2-3 felii de lamaie ca sa nu inegreasca pana le radem.
In alt bol amestecam impreuna cu un tel faina cu grisul si zaharul sa fie o compozitie omogena.
Se unge tava ori cu putin unt sau cu putin ulei si presaram o parte din compozitia uscata-adica faina, gris, zahar, punem un strat de mere din abudenta adica jumatate din compozitia de mere cu tot cu suc deasupra presaram scortisoara sau putin cuisoare macinate iar un strat de faina si al doilea strat de mere cu tot cu suc iar la sfarsit un strat de faina sa acopere bine merele si taiem bucatele subtiri de unt sau margarina si presaram peste compozitia de faina. Dam la cuptor care este cald ptr 40-45 de minute sau pana compozitia s-a rumenit frumos. O lasam sa se raceasca bine cateva ore la frigider si servim din prajitura cu o portie de inghetata de vanilie. Foarte usoara si foarte gustoasa. Cine doreste poate adauga stafide si nuci dar dupa mine si asa este gustoasa!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii