merele se dau pe razatoarea mare,se amesteca cu zahar dupa gust si scortisoara si se calesc pana scade sucul lasat de ele.Se lasa la racit.
galbenusurile se bat spuma cu zahar pana se albesc,se adauga uleiul cate putin mixand continuu,apoi apa clocotita turnata usor si mixand la viteza maxima.adaugam drojdia(poate fi si uscata,un pliculet),praful de copt stins cu zeama de lamaie,coaja de lamaie si la urma faina,amestecand usor cu o spatula.Compozitia trebuie sa aiba consistenta asemanatoare checului.Deasupra intindem merele si uniformizam pe cat posibil.
Se pune in tava unsa si tapetata cu faina ,la cuptorul preincalzit,la 160-170 de grade pt cca 35-40 de minute.
Se bat albusurile spuma,la urma se adauga 4-5 lg de zaharsi se mixeaza pana devin lucioase.Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul se pune compozitia de albusuri deasupra,se intinde uniform si cu o furculita se trag linii verticale.
cand e rece se taie si se mananca fara mila:)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii