Merele le cureti de coaja si cotoare si le tai in felii.5 mere le asezi in tava tapetata cu 100g zahar pui din loc in loc cate putin unt, si o dai la cuptor pana se coc merele.Intre timp, separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu 150g zahar si albusurile cu 150g zahar. In bezeaua obtinuta ,adaugi treptat galbenusurile batute,esenta,faina,praful de copt si amesteci de jos in sus.Torni compozitia obtinuta peste merele coapte,iar peste compozitie asezi restul de mere.Coci prajitura 25-30 minute,pana se rumeneste.
Cand este gata, scoti prajitura si cat timp se raceste prepari siropul de ciocolata astfel:fierbi apa cu zaharul si cacaoa. Dupa ce stingi focul, adaugi esenta si untul.Tai prajitura si torni siropul fierbinte,o lasi sa se insiropeze bine.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii