In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si samburii, apoi am taiat felii nu foarte subtiri si le-am pus intr-o cratita. Am ras lamaia de coaja si am stors de zeama, apoi am adaugat la mere. Am adaugat zaharul, untul si stafidele spalate in apa calduta, apoi am pus pe foc incet si am lasat sa scada sucul lasat de mere.
Cat timp s-au calit merele am pregati blatul, am mixat untul cu zaharul spuma, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand foarte bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Tava se unge cu unt si se toarna compozitia de blat, se intinde cu ajutorul unei linguri ( la Simona erau albusurile batute separat , eu nu am mai procedat asa).
Intr-un final am adaugat umplutura de mere cu stafide si am presarat cu nuca de cocos.
Am copt in cuptorul incins cca 30-40 min, pana ce s-a rumenit deasupra si a trecut testul scobitori.
Se portioneaza dupa racire, eu nu am mai avut rabdare, era calduta cand am taiat-o :) prea bine mirosea :)))
Pofta dulce!! Merci Simona!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii