Prajitura cu mere (torta di mele)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere (torta di mele)

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g zahar brun ( e ok si 160-170 g)
  • 100 g unt
  • 1 praf copt
  • 180 g faina integrala ecologica de grau ( pt faina alba 200 - 220 g)
  • 2 mere
  • 3-4 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie cubulete, se adauga zeama si coaja de lamaie. Apoi se adauga zaharul si

scortisoara. Din cand in cand se amesteca.

Ouale se bat impreuna cu zaharul, apoi se adauga untul la temperatura camerei.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste oua.

Merele impreuna cu zeama lasata se adauga peste aluat si se amesteca. Apoi se toarna intr-o forma rotunda ( tava se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt) si se da la cuptor 30 minute. Se poate pudra cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise