1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se intaresc.Separat ,galbenusurile se mixeaza cu margarina moale pana obtinem o crema pufoasa care se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si amestecam usor pana la o omogenizare perfecta.
Se coace blatul in tava tapetatat cu hartie pentru copt,cca. 20 minute, la foc potrivit.Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se taie in 2 parti egale.
2.Se fierbe zaharul pentru sirop cu martini si cu stelutele de anason.Dupa ca a dat in 2-3 clocote adaugam merisoarele si lasam inca 4-5 minute sa fiarba la foc domol.Se scurg merisoarele si oprim siropul lasat si il dam la racit.
Se prepara crema mixand branzica cu siropul lasat de merisoare apoi incorporam totul in frisca mixata biner sdi intarita.Se hidrateaza cu 100 ml apa rece gelatina apoi o topim la bain marin ,fara sa o fierbem.Adaugam gelatina in crema de branza.
3.Se aseaza prima parte de blat in tava potrivita marimii ei apoi se intinde crema de branza ,se presara deasupra ,pe toasta suprafata merisoarele scurse,se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana.
Se caramelizeaza 150 g zahar,pana devine moro deschis apoi adaugam nucile maruntite in el.Turnam in fir subtire si oul batut ca la omleta,amestecand repede.Se toarna fierbinte deasupra ultimului blt al prajiturii si se niveleaza,presand usor,cu o lingura.Dam prajitura cel purin 2 ore la rece inainte de a o taia in forma dorita.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii