Prajitura cu morcov - Vegan Carrot Cake

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu morcov - Vegan Carrot Cake

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g morcov
  • 300 g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 180 g zahar brun
  • 2 lgt scortisoara pudra
  • 3 lgt cu varf cacao neagra
  • 340 ml apa
  • 6-7 bucati anason stelat
  • Crema
  • 1 banana congelata
  • miezul de la 12 nuci
  • 100 g ananas din compot
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g migdale macinate
  • 2 lg cu varf faina de orez expandat
  • 1 lgt miere
  • 1 lg cacao neagra
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt miere
  • 2 lgt ulei de palmier/ulei floarea soarelui
  • 1 lgt zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte.

3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face prajitura.

4. Amestecam faina cu praful de copt si cu apa (calduta sau racita) in care a fost infuzat anasonul.

5. Incorporam in compozitie si morcovul cu tot cu zeama lasata, scortisoara, si cacaoa.

6. Punem compozitia intr-o tava (30x25 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor timp de 25 min. Dupa acest timp inchidem flacara si lasam prajitura in cuptor pentru inca 10-20 min.

Crema:

1. Punem in blender banana congelata semi-dezghetata, ananasul din compot si zeama de lamaie, si mixam pana obtinem o pasta. Eu am pus si miezul de nuca tot in blender, dar va sfatuiesc sa il macinati separat, pentru ca au ramas bucati destul de mari care mi-au infundat spritul.

2. Compozitia o punem intr-un vas si incorporam cu ajutorul unei spatule, migdalele macinate, nucile, faina de orez expandat si mierea.

3. Luam deoparte jumatate din compozitie si-i adaugam cacaoa.

Glazura:

1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si zeama de lamaie.

Asamblare:

1. Taiem marginile prajiturii, apoi o portionam in patrate de 5, 5 cm.

2. Turnam glazura fierbinte pe fiecare bucata in parte.

3. Punem crema alba sau neagra intr-un sprit si ornam fiecare prajiturica. Asta e tot!

Pofta Buna!

Nota!

Faina din orez expandat nu necesita preparare termica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise