Prajitura cu mousse de coacaze

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mousse de coacaze

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 ouă
  • 6 linguri cu făină
  • 5 linguri cu zahăr
  • o lingură cu apă minerală
  • o lingură cu ulei
  • un praf de sare
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml lichior de coacăze ( opțional )
  • 50 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • Ingrediente pentru mousse-ul de coacăze:
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 700 g coacăze roșii și negre, proaspete sau congelate
  • 150 g zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • 30 g gelatina vegetală
  • Ingrediente pentru ganache:
  • 250 g ciocolată neagră
  • 5 linguri cu smântână pentru gătit ( sau smântână grasă )
  • o linguriță cu unt

Mod de preparare

Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile, uleiul și apa minerală. Cernem, treptat, făina și o încorporăm cu o spatulă.

Până când cuptorul se-ncinge, tapetăm tava ( 35x25 cm ) cu hârtie de copt și răsturnăm compoziția pentru blat în tavă.

În funcție de cuptor, vom coace blatul timp de 15-20 de minute la 175 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

Pentru a pregăti mousse-ul, vom începe prin a fierbe coacăzele împreună cu zahărul până când acesta se va topi + 10 minute.

Vom obține o compoziție asemănătoare dulceții, pe care o vom lăsa să se răcească bine ( este important să nu fie caldă, altfel vom compromite mousse-ul ).

Până când aceasta se răcește, pregătim frișca pe care o mixăm foarte bine ( când începe să se separe oprim mixerul și punem frișca de-o parte ).

Ne-ntoarcem la sosul de coacăze și adăugăm conținutul păstăii de vanilie, apoi, după ce ne-am asigurat că s-a răcit suficient, îl turnăm peste frișcă și mixăm la viteză mică spre medie până când se încorporează.

Însiropăm blatul cu siropul pregătit din ingredientele de mai sus ( se fierb toate, împreună, două minute ).

Întindem mousse-ul de coacăze peste blatul însiropat și dăm la la rece până când pregătim ganache-ul.

Punem ciocolata împreună cu smântâna pentru gătit pe foc mic. Amestecăm continuu. Adăugăm untul și continuăm să amestecăm până când ciocolata se va topi complet. Vom obține un ganache lucios și fin pe care îl vom turna cald peste mousse-ul de coacăze.

Dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră. Cel mai ușor se taie cu un cuțit cu lama subțire pe care o trecem sub un jet de apă.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise