Prajitura cu mousse de mere si ricotta

Maruntitii biscuitii digestivi si amestecati cu zaharul.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mousse de mere si ricotta

Ingrediente

  • Blat:
  • - 250 g biscuiți digestivi
  • - 100 g unt (topit)
  • - 1 lingură zahăr pudră
  • Mousse de mere:
  • - 5-6 mere mari
  • - 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • - 2 linguri de zahăr
  • - 1 linguriță de amidon
  • Cremă ricotta:
  • - 250 g ricotta
  • - 200 ml smântână lichidă
  • - 5 g gelatină granule
  • - 150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal)
  • - 2 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare

Blat

Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul.

Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine.

Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine.

Mousse de mere

Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică.

Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara.

Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des. Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând. Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;

După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți.

Cremă ricotta

Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin. Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută.

Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție.

Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii.

Dați la rece pentru câteva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise