Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina.
Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam treptat zaharul peste albusuri si mixam circa 10 min la treapta superioara.Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare .Adaugam in ploaie faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei palete, de aceasta data.
Incorporam uleiul,zeama de lamaie,sarea,coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam usor .
Preincalzim cuptorul.
La finl adaugam fructele si amestecam usor pentru a nu le zdrobi.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu zahar.Scuturam tava pentru a indeparta surplusul de zahar.
Turnam compozitia in tava ,nivelam si dam la cuptor la 180 grade la foc mic.
Facem testul scobitorii si cand prajitura este coapta o scoatem din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi taiem patratele mai mari.(circa 7/7 cm).
Lasam sa se raceasca bine dupa care glazuram cu frisca pe partea de sus si pe partile laterale ale prajiturii.
Decoram cu mure si stropim cu sirop de mure.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii