Se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc apoi se adauga si nesul.Separat se freaca galbenusurile cu untul sau uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si se coace in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc potrivit.Se desprinde blatul cald de pe hartia de copt apoi se taie in 2 jumatati egale si se lasa a racit.
Se pregateste crema mixand frisca pana se intareste apoi se adauga smantana,nesul si ciocolata topita la bain marin.Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se pune intr-o forma patarata reglabila prima jumatate apoi se toarna crema ,se vine cu a2 a jumatate peste crema ,se preseaza usor cu mana si se da 2 ore la frigider.Se scoate si se decoreaza cu ciocolata alba topita la bain marin.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii