Prajitura cu nescafe

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nescafe

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • -8 oua
  • -340 g de zahar
  • -230 g de faina
  • -1 lingurita plina de praf de copt
  • -7 lingurite de nescafe
  • -9 linguri de apa calduta
  • Pt.crema:
  • -3 oua
  • -100-120 g de zahar
  • -2 linguri(pline) de amidon
  • -300 ml de lapte
  • -200 g unt
  • -putina esenta de rom
  • Pt.decor,se face nuga din cca 100 gr si vreo 2 pumni de nuca taiata cu cutitul (nu macinata),in bucati de cca 0,5/0,5 cm

Mod de preparare

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil cu cele 9 linguri de apa calduta;facem asa,pentru a fi siguri ca nesul e topit.Se mixeaza iar,pt.a omogeniza compozitia.

Adaugam,apoi,faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca cu o lingura de lemn;se omogenizeaza,apoi,se adauga albusurile(8),batute spuma;se amesteca,usor,sa se omogenizeze.

Compozitia se pune intr-o tava,cu hirtie de copt;pt.cantitatea aceasta e nevoie de o tava mare;eu folosesc o tava cu diametrul de 38 de cm.

Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca40 minute.

Dupa ce e copt,blatul se lasa sa se raceasca.

In timpul acesta,facem crema:cele 3 oua le amestecam cu zaharul(cca 100 grame),apoi,le fierbem pe aburi(bain-marie),10 minute,amestecind tot timpul;apoi,se lasa sa se raceasca,amestecind din cind in cind.

Se face,apoi un "besamel" din lapte si amidon:amidonul se dizolva in laptele rece,apoi,se pun pe foc,se mesteca tot timpul,pina ce clocoteste;se ia de pe foc si se amesteca,aproape tot timpul,pina se raceste;se amesteca,ca sa nu faca pojghita,deasupra.Cind e rece,se amesteca cu untul,incetul cu incetul,apoi cu ouale fierte cu zahar.Se amesteca totul f bine(se poate face cu mixerul),apoi se pune esenta de rom.

Asamblare

Cind e rece,blatul se taie in 2.

In tava(curata) in care a fost copt blatul,se pune 1/2 de blat;peste se pune 1/2 din crema facuta;pe urma se pune a 2-a jumatate de blat,apoi a 2-a jumatate de crema.Deasupra,se presara nuga(facuta cu o zi inainte).

[Nugaua se face asa:zaharul(100 g) se pune pe foc;se caramelizeaza;cind e maroniu,se pun(peste zahar)nucile taiate;se amesteca bine,pe foc mic,apoi se pun pe o farfurie,lata,unsa cu f.putin ulei,ca nugaua sa nu se lipeasca.Cind e f.rece,se zdrobeste(intr-o punga,sa nu umplem bucataria cu nuga) cu un batator de carne,in

bucati(cam cit o boaba de griu).]

Se pune,apoi prajitura la frigider(sa se raceasca bine crema;daca e moale,se taie greu),apoi se taie in bucati de cca 4/4 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise