Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat in ploaie. Galbenusurile se freaca cu praful de copt nestins si uleiul pe care il adaug in trepte. Aceste doua compozitii se amesteca. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei. Se pune hartie de copt. Se coace compozitia 45 minute. Dupa coacere, se taie blatul in doua parti, in lungime.
Crema pentru blat:
Laptele se pune la fiert; se freaca galbenusurile cu zahar si putin lapte pentru subtiere. Se adauga faina si rastorn totul peste laptele fiert. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga margarina Rama si esenta de vanilie. Dupa racire, se toarna intre blaturile taiate.
Crema ness:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga ness-ul.
Separat, se pun 4 linguri zahar pana la topire si se rastoarna peste albusuri foarte repede batand cu telul pentru a nu se carameliza.
Se niveleaza si se orneaza cu ciocolata rasa.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii