Prajitura cu ness si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ness si nuca

Ingrediente

  • Blat
  • -8 albusuri de ou
  • -6 galbenusuri
  • -225 g zahar
  • -200 g nuca de cocos sau nuca macinata
  • -3 linguri de faiana
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -2 plicuri se zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot.
  • Sirop
  • -o cana de zahar
  • -1/2 cana de apa
  • -o felie de lamaie
  • Crema
  • -1 si ½ pachet de unt 80% grasime
  • -250g zahar pudra
  • - 2-3 lingurite de ness
  • -2 galbenusuri
  • -100 g nuci macinate

Mod de preparare

Ouale se spala si se separa.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul treptat, si se bat albusurile pana se topeste zaharul, iar spuma sta pe tel.

Se adauga coaja de lamaie rasa, vanilia, nuca, praful de copt,galbenusurile si faina.Se amesteca cu telul fara sa insistam, pentru a nu se lasa spuma de albus.

Intr-o tava de 40/40 se pune hartie de copt care se unge cu unt sau 2 linguri de ulei.

Aluatul se pune in tava si se niveleaza.

Se coace in cuptorul incins in prealabil la o temperatura moderata (150-170 grade) timp de 20 -30 minute, in functie de cuptor.Blatul, cand este copt, daca il atingi cu un deget la mijlocul tavii, trebuie sa fie ferm, iar culoarea trebuie sa fie aurie.Cand este copt se scoate si se lasa sa se raceasaca.

Intre timp se face siropul dintr-o cana de zahar, 1/2 cana de apa si o felie de lamaie, si se lasa sa se raceasca.

Dupa racire, blatul se insiropeaza cu ajutorul unei linguri. Eu nu pun foarte mult sirop.

Untul, adus la temperatura camerei,se amesteca cu nessul care a fost frecat un pic cu galbenusurile.Se adauga zaharul pudra, si se freaca spuma.Nu puneti nessul direct peste unt, pentru ca se dizolva foarte greu.

Crema astfel obtinuta, se intinde cu ajutorul unui cutit mai lung, peste blat

Stratul de crema nu trebuie sa fie mai inalt de 4- 5 mm,iar blatul in jur de 4-5 cm.

Se presara nuca macunata peste crema, dupa care se portioneaza in romburi sau patratele.

Recomandare

Inainte de servire, prajiturile cu crema pe baza de unt, se tin la temperatura cemerei o jumatate de ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise