Prajitura cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu nuca

Ingrediente

  • Blat:8 albusuri,300 gr zahar,4 linguri faina,1 parf de copt,3 linguri cacao,400 gr nuca prajita si tocata marunt
  • Crema:300 gr zahar,8 galbenusuri,1 ou,1 pachet margarina,3 linguri cacao.
  • Pt.decor:nuca macinata,ciocolata,frisca.

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul se bate in continuare,se amesteca separat faina cu cacaoa si praful de copt,se pune peste albusurile batute impreuna cu nuca si se amesteca usor cu lingura de jos in sus.Se da la cuptor in tava pregatita cu hartie de copt unsa si tapetata.

Crema:se freaca bine galbenusurile cu zaharul si oul intreg,se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.Se freaca bine margarina,se adauga crema fiarta cand este rece si cacaoa cernuta.

Se taie blatul in doua,se umple cu crema ,se pune si deasupra crema si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia cu nuca macinata,ciocolata rasa sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise