Prajitura cu nuca

Reteta de prajitura cu nuca. Prajitura cu nuca si crema fina de cacao, unt si rom. Retete de prajitiuri cu nuca. Prajituri festive cu nuca si glazura de ciocolata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri de ou
  • 200 g zahar pudra
  • un praf sare
  • 270 g nuca macinata
  • un varf de cutit praf de copt (din experinta mea…se poate si fara)
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt gras
  • 2-3 linguri cacao
  • cateva picaturi esenta rom
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • 20 g unt

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu nuca este una veche si o am de la mama. Este delicioasa, aromata si se prepara foarte simplu.

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se transforma in spuma tare. Se adauga nuca si praful de copt. Se amesteca prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se transfera intr-o tava de cuptor (aproximativ 40/36 cm) tapetata cu hartie de copt. Ca sa puteti nivela compozitia folositi o lingura pe care o inmuiati din cand in cand in apa.

Introduceti tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, timp de 15 minute. Se scoate din cuptor blatul de bezea cu nuca, se rastoarna pe o alta tava tapetata cu hartie si dupa cateva minute desprindem hartia cu grija apoi taiem blatul in doua bucati egale.

A venit momentul prepararii cremei. Galbenusurile de ou se bat cu un tel impreuna cu zaharul pudra. Se adauga cacao si 2 linguri cu lapte. Se pune crema la bain-marie si se amesteca continuu cu telul in compozitie pana se ingroasa. Se ia de pe foc cratita si dupa 3-4 minute se adauga untul, esenta de rom, nuca macinata si se amesteca in crema pana la omogenizare. Crema se tine la frigider 1/2 ora apoi se pune intre cele doua foi.

Pentru topping se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul si laptele. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in compozitie pana la omogenizare. Cat este inca calda se glazureaza cu ea prajitura. Deasupra se presara nuca macinata.

Prajitura cu nuca se tine la rece 12 ore. Se taie in patrate, romburi sau triunghiuri.

Sper ca v-am tentat si veti incerca si voi reteta de prajitura cu nuca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise