Prajitura cu nuca de cocos

Reteta de prajitura cu nuca de cocos. Prajitura cu nuca de cocos reteta simpla si gustoasa. Retete de prajituri cu nuca de cocos. Prajituri cu cocos.

Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat:
  • 300 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • un plic de praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 2 oua
  • cca 75-100 g smantana
  • Crema de nuca de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 150 g nuca de cocos
  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar tos
  • 4 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Pt.decor
  • 40-50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos o am de la o prietena. Este o prajitura delicioasa, spornica si se prepara usor.

Pentru blat, se amesteca toate ingredientele si se se obtine un aluat, care se poate intinde cu sucitorul. Se pune intr-o folie si se da la frigide pentru 30 de minute.

In timpul acesta, se face crema de nuca de cocos.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza continuu. Albusurile se vor intari, mai mult, iar zaharul se dizolva. Apoi se adauga nuca de cocos si, cu o lingura de lemn se amesteca usor pentru a se omogeniza.

Dupa aceea, scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2. Jumatate se intinde si se pune intr-o tava (de cca 30/20 cm),unsa cu unt sau margarina, apoi, peste, se pune crema de nuca de cocos. Peste crema de nuca de cocos,uniformizata, se pune a 2-a jumatate de aluat (intins in prealabil).

Tava se da la cuptorul preincalzit, la 170 de grade C,cca. 30-35 minute.

Apoi, cind este gata (se incearca cu scobitoarea), se lasa sa se raceasca.

Cind s-a racit complet se pune deasupra crema de vanilie preparata astfel. Galbenusurile, zaharul, vanilia, faina si laptele se fierb pe aburi pina ce compozitia se ingroasa (se amesteca tot timpul). Aceasta compozitie se strecoara (sa nu aiba coaja de vanilie, in caz ca se foloseste baton sau cocoloase de faina. Dupa aceea se lasa la racit, amestecind tot timpul.

Dupa ce s-a racit, se incorporeaza untul spuma,cu o lingura, incetul cu incetul.

Aceasta crema o intindem peste prajitura. Se pune peste crema de vanilie, ciocolata rasa din abundenta, apoi se da la rece cel putin 2-3 ore.

Se taie bucati dreptunghiulare, nu foarte mari si prajitura cu nuca de cocos este gata de savurat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise