Blatul
Se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga treptat zaharul.Cand zaharul s-a inglobat bine se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamaie; apoi nuca de cocos si faina; se amesteca bine.
Se toarna intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt; se unge si tava cu ulei si hartia de copt.
Se coace la cuptorul preincalzit la 160 de grade 30 de minute.
Se scoate calda pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Crema
Se pun pe baie de aburi cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra si se amaesteca incontinuu pana se ingroasa;sa fie de consistenta unei smantani.
Se lasa sa se raceasca.
Untul se freaca spuma cu ½ lingurita de esenta de vanilie, apoi se adauga treptat crema fiarta.
Se aseaza pe blat.
Glazura
Se fierb pe foc mic zaharul,cele 2 linguri de cacao si untul.
Se toarna peste crema.
Se presara cu fulgi de cocos.
Se da la frigider cca 2 ore.
Se portioneaza in romburi.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii