PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Ingrediente

  • Aluatul
  • -250 g zahar pudra
  • -50 g ulei
  • -1 ou
  • -2 linguri de miere de albine
  • -cca 200 ml lapte
  • -300 g faina
  • -1 lingurita cu virf de praf de copt
  • Glazura
  • -150 g zahar pudra
  • -3 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -100 g unt
  • Pt.decor
  • -nuca de cocos

Mod de preparare

Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine.

Dupa ce compozitia s-a omogenizat,se pune cam jumatate din cantitatea de lapte;se pune pe urma faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca bine,apoi se pune a 2-a jumatate de lapte;se mesteca.Cind compozitia e omogena,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se pune in cuptor,la foc potrivit(cuptorul incalzit dinainte),cca45 minute.Inainte de a fi gata, cu cca 10 minute,se face glazura asa:zaharul+cacaua+laptele se pun pe foc mic;se mesteca tot timpul;cind zaharul s-a topit si compozitia fierbe,se adauga untul;se mesteca tot timpul;trebuie sa devina o pasta omogena.

Cind checul(aluatul) e facut,se scoate din cuptor, se lasa putin sa se odihneasca(cca 1 minut).Se fac,apoi,gauri (in chec),cu o andrea, mai grosuta,cam la 4-5 cm.Se toarna, apoi,glazura fierbinte(daca se raceste,se intareste putin) peste checul tot fierbinte.Glazura, va intra si-n orificiile facute.

Cind glazura s-a racit PUTIN,se pune deasupra nuca de cocos(cita vrem).Se lasa sa se raceasca(nu in frigider).O taiem, rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise