Prajitura cu nuca si nes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuca si nes

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, 125 gr zahar pudra, 125 gr nuca macinata, 2 linguri faina, un plic praf de copt, un varf de sare
  • Crema: 200 gr unt nesarat, 150 gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 lingurite nes
  • Glazura: 150 gr zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura cappuccino, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte
  • Pentru ornat: 70 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca poi soatem blatul pe o plansa.

Crema: mixam bine untul cu zaharul. Adaugam pudra de nes si mixam in continuare cateva minute. Apoi adaugam cele 2 galbenusuri pe rand mixand pana la omegenizare.

Asezam cu o lingura crema peste blat si nivelam cu un cutit cu lama lata. Dam la frigider pana se intareste bine crema.

Glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa si cu praful de cappuccino apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura pana se topeste zaharul.

Turnam glazura peste crema intarita si nivelam.

Razuim deasupra ciocolata alba.

Tinem prajitura in frigider pana sa intareste glazura apoi feliem cu un cutit trecut prin apa calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise