Ingrediente
blat (pentru forma cu diametrul de 22 cm), 3 oua,, 75 g zahar,, 50 g faina,, 15 ml ulei,, un praf de sare,, vanilie, Crema, 200 ml frisca lichida,, 50 zahar pudra aromat cu vanilie,, 2 linguri de pudra de roscove ,, un plic de gelatina(10 g), decor, o para feliata , fiarta in sirop concentrat de trandafir
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.
Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pana se intaresc, apoi se adauga pudra de roscove. Se omogenizeaza bine si se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, pana se topeste.
Se asaza primul disc de blat, in forma in care am copt blatul, deasupra lui se toarna jumatate din frisca cu pudra de roscove, se acopera cu urmatorul disc din blat, se toarna restul de frisca si deasupra asezam cu mana, presand usor, al 3 lea disc si dam la rece pana pregatim para.
Para spalata se feliaza subtire, din partea de sus in jos, fara a ajunge a desprinde feliile. Intr-un ibric punem la fiert sirop de trandafir, mai concentrat, apoi cand da in clocot, scufundam para feliata si o lasam 5 minute sa fiarba domol. O scoatem usor cu o spumiera, si o asezam deasupra prajiturii, rasfirand usor feliile, ca pe un evantai si mai lasam la rece, cel putin o ora inante de a o felia.
Pofta buna!