autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu piersici si foite de migdale

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
-7 oua, -350 g de faina, -1,5 lingurita de praf de copt, -230 g de margarina, -120 g de zahar pudra, -1 lingurita vanilie pudra, -5-6 picaturi de esenta de migdale, -un virf de cutit de sare, -20-25 g de foite de migdale, -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii), -2-3 linguri de zahar tos

Dificultate: Redusa Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de copt;se amesteca bine,pe urma se pun foitele de migdale.Se amesteca usor,apoi,compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina(unt) si presarata cu faina.
Deasupra compozitiei se presara piersicile decojite,fara simburi,taiate feliute;fiecare jumatate de piersica,se taie,cam in 3,apoi,feliute(vezi poza).
Dupa ce se decojesc si se scot simburii,avem cca 750 g de piersici.
Peste piersici se presara zaharul tos.
Intotdeauna,eu,presar sub orice tip de fructe,putin gris; sub piersici am pus cca 1 lingura.
Pentru cantitatile acestea,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.
Tava cu compozitia se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 45-50 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi,se taie patrate de cca 5/5 cm,se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Se pot folosi si alte fructe(caise,prune,cirese,visine);nu se folosesc fructe tari(mere….),sau moi(capsuni….).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si foite de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Blat Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Chec cu mere,banane si scortisoara

Chec cu mere,banane si scortisoara

Mai intai am curatat marul de coaja si l-am taiat cubulete mici,banana tot in cubulete.Am pus intr-o

15 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Azi..............insuportabil;nu e normal;sint aici,de cca 30 de ani,dar,asa zile(calduroase),n-am trait. Multumesc,Mihaela,pt aprecieri si intelegere! Imi place f.mult bucataritul;e adevarat,ca depun efort(nu fizic),pt.a realiza,unele retete(mai ales cind e vorba de decor...),dar o fac cu placere.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Un deliciu! Ai fost foarte harnicuta cat am fost plecata in vacanta; o multime de retete deosebite. As dorii ca fetele de pe gustos sa stie si cat sacrificiu a insemnat prepararea lor; la Amman au fost calduri insuportabile : 53 de grade Celsius!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Arata tare bine,frumos prezentata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Yami, yami...ce bunatate...si ce aromata...Felicitari !*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Delicioasã!!!frumoasã prezentare :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ca intotdeauna, o reteta bine prezentata. Poti sa te apuci sa o pregatesti ca succesul e sigur. Si binenteles o sa fie si foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ce buna si aromata trebuie sa fie.*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Trebue sa fie o bunatate..........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Cred ca este un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • -7 oua
  • -350 g de faina
  • -1,5 lingurita de praf de copt
  • -230 g de margarina
  • -120 g de zahar pudra
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -5-6 picaturi de esenta de migdale
  • -un virf de cutit de sare
  • -20-25 g de foite de migdale
  • -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii)
  • -2-3 linguri de zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Azi..............insuportabil;nu e normal;sint aici,de cca 30 de ani,dar,asa zile(calduroase),n-am trait. Multumesc,Mihaela,pt aprecieri si intelegere! Imi place f.mult bucataritul;e adevarat,ca depun efort(nu fizic),pt.a realiza,unele retete(mai ales cind e vorba de decor...),dar o fac cu placere.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu visine