autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu piersici si foite de migdale

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
-7 oua, -350 g de faina, -1,5 lingurita de praf de copt, -230 g de margarina, -120 g de zahar pudra, -1 lingurita vanilie pudra, -5-6 picaturi de esenta de migdale, -un virf de cutit de sare, -20-25 g de foite de migdale, -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii), -2-3 linguri de zahar tos

Dificultate: Redusa Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de copt;se amesteca bine,pe urma se pun foitele de migdale.Se amesteca usor,apoi,compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina(unt) si presarata cu faina.
Deasupra compozitiei se presara piersicile decojite,fara simburi,taiate feliute;fiecare jumatate de piersica,se taie,cam in 3,apoi,feliute(vezi poza).
Dupa ce se decojesc si se scot simburii,avem cca 750 g de piersici.
Peste piersici se presara zaharul tos.
Intotdeauna,eu,presar sub orice tip de fructe,putin gris; sub piersici am pus cca 1 lingura.
Pentru cantitatile acestea,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.
Tava cu compozitia se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 45-50 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi,se taie patrate de cca 5/5 cm,se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Se pot folosi si alte fructe(caise,prune,cirese,visine);nu se folosesc fructe tari(mere….),sau moi(capsuni….).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si foite de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Daca prunele sunt mari le taiem in doua si bineinteles le scoatem samburii. Cartofi se curata

31 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri
Foietaj insiropat cu portocala

Foietaj insiropat cu portocala

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Azi..............insuportabil;nu e normal;sint aici,de cca 30 de ani,dar,asa zile(calduroase),n-am trait. Multumesc,Mihaela,pt aprecieri si intelegere! Imi place f.mult bucataritul;e adevarat,ca depun efort(nu fizic),pt.a realiza,unele retete(mai ales cind e vorba de decor...),dar o fac cu placere.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Un deliciu! Ai fost foarte harnicuta cat am fost plecata in vacanta; o multime de retete deosebite. As dorii ca fetele de pe gustos sa stie si cat sacrificiu a insemnat prepararea lor; la Amman au fost calduri insuportabile : 53 de grade Celsius!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Arata tare bine,frumos prezentata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Yami, yami...ce bunatate...si ce aromata...Felicitari !*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Delicioasã!!!frumoasã prezentare :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ca intotdeauna, o reteta bine prezentata. Poti sa te apuci sa o pregatesti ca succesul e sigur. Si binenteles o sa fie si foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ce buna si aromata trebuie sa fie.*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Trebue sa fie o bunatate..........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Cred ca este un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • -7 oua
  • -350 g de faina
  • -1,5 lingurita de praf de copt
  • -230 g de margarina
  • -120 g de zahar pudra
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -5-6 picaturi de esenta de migdale
  • -un virf de cutit de sare
  • -20-25 g de foite de migdale
  • -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii)
  • -2-3 linguri de zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Azi..............insuportabil;nu e normal;sint aici,de cca 30 de ani,dar,asa zile(calduroase),n-am trait. Multumesc,Mihaela,pt aprecieri si intelegere! Imi place f.mult bucataritul;e adevarat,ca depun efort(nu fizic),pt.a realiza,unele retete(mai ales cind e vorba de decor...),dar o fac cu placere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Cornulete spritate cu nuci