autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu piersici si foite de migdale

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
-7 oua, -350 g de faina, -1,5 lingurita de praf de copt, -230 g de margarina, -120 g de zahar pudra, -1 lingurita vanilie pudra, -5-6 picaturi de esenta de migdale, -un virf de cutit de sare, -20-25 g de foite de migdale, -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii), -2-3 linguri de zahar tos

Dificultate: Redusa Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de copt;se amesteca bine,pe urma se pun foitele de migdale.Se amesteca usor,apoi,compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina(unt) si presarata cu faina.
Deasupra compozitiei se presara piersicile decojite,fara simburi,taiate feliute;fiecare jumatate de piersica,se taie,cam in 3,apoi,feliute(vezi poza).
Dupa ce se decojesc si se scot simburii,avem cca 750 g de piersici.
Peste piersici se presara zaharul tos.
Intotdeauna,eu,presar sub orice tip de fructe,putin gris; sub piersici am pus cca 1 lingura.
Pentru cantitatile acestea,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.
Tava cu compozitia se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 45-50 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi,se taie patrate de cca 5/5 cm,se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Se pot folosi si alte fructe(caise,prune,cirese,visine);nu se folosesc fructe tari(mere….),sau moi(capsuni….).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si foite de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu visine

Chec cu visine

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste apoi se incorporeaza faina incetul cu incetul,uleiul,zaharul

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Azi..............insuportabil;nu e normal;sint aici,de cca 30 de ani,dar,asa zile(calduroase),n-am trait. Multumesc,Mihaela,pt aprecieri si intelegere! Imi place f.mult bucataritul;e adevarat,ca depun efort(nu fizic),pt.a realiza,unele retete(mai ales cind e vorba de decor...),dar o fac cu placere.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Un deliciu! Ai fost foarte harnicuta cat am fost plecata in vacanta; o multime de retete deosebite. As dorii ca fetele de pe gustos sa stie si cat sacrificiu a insemnat prepararea lor; la Amman au fost calduri insuportabile : 53 de grade Celsius!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Arata tare bine,frumos prezentata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Yami, yami...ce bunatate...si ce aromata...Felicitari !*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Delicioasã!!!frumoasã prezentare :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ca intotdeauna, o reteta bine prezentata. Poti sa te apuci sa o pregatesti ca succesul e sigur. Si binenteles o sa fie si foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ce buna si aromata trebuie sa fie.*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Trebue sa fie o bunatate..........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Cred ca este un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • -7 oua
  • -350 g de faina
  • -1,5 lingurita de praf de copt
  • -230 g de margarina
  • -120 g de zahar pudra
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -5-6 picaturi de esenta de migdale
  • -un virf de cutit de sare
  • -20-25 g de foite de migdale
  • -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii)
  • -2-3 linguri de zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Azi..............insuportabil;nu e normal;sint aici,de cca 30 de ani,dar,asa zile(calduroase),n-am trait. Multumesc,Mihaela,pt aprecieri si intelegere! Imi place f.mult bucataritul;e adevarat,ca depun efort(nu fizic),pt.a realiza,unele retete(mai ales cind e vorba de decor...),dar o fac cu placere.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura