Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de copt;se amesteca bine,pe urma se pun foitele de migdale.Se amesteca usor,apoi,compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina(unt) si presarata cu faina.
Deasupra compozitiei se presara piersicile decojite,fara simburi,taiate feliute;fiecare jumatate de piersica,se taie,cam in 3,apoi,feliute(vezi poza).
Dupa ce se decojesc si se scot simburii,avem cca 750 g de piersici.
Peste piersici se presara zaharul tos.
Intotdeauna,eu,presar sub orice tip de fructe,putin gris; sub piersici am pus cca 1 lingura.
Pentru cantitatile acestea,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.
Tava cu compozitia se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 45-50 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi,se taie patrate de cca 5/5 cm,se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Se pot folosi si alte fructe(caise,prune,cirese,visine);nu se folosesc fructe tari(mere….),sau moi(capsuni….).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii