Prajitura cu piersici si zmeura

Aceasta tarta este de sezon si vom putea inlocui fructele cu orice fel de fructe dorim noi din sezonul de vara.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu piersici si zmeura

Ingrediente

  • 6oua
  • 400 g zahar
  • 120 g unt topit
  • 160 ml ulei
  • 220 g iaurt
  • 550-600 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1praf de sare
  • 850 g piersici coapte
  • esenta de vanilie
  • 1 pahar de zmeura

Mod de preparare

Aceasta tarta este de sezon si vom putea inlocui fructele cu orice fel de fructe dorim noi din sezonul de vara. Eu am facut-o cu piersici pentru ca le-am gasit mai aromate si nu prea dulci, iar pentru culoare, am adaugat si cateva bucati de zmeura, care i-au dat tartei o aroma placuta si fina. Si acum sa trecem la lucru.

Mai intai, vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer, vom mixa albusul, pana cand devine o spuma consistenta, apoi vom adauga o jumatate din cantitatea de zahar si vom mixa in continuare pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Separat, vom mixa galbenusul cu cantitatea de zahar ramasa, sarea si vanilia, pana cand compozitia va deveni asemanatoare unei creme. Intre timp, vom amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Peste ouale cu zahar vom adauga treptat, untul semitopit, uleiul, iaurtul si faina, iar la sfarsit, spuma de albus. Vom amesteca totul bine cu o spatula de jos in sus ca sa nu se diminueze volumul spumos al albusului. Prajitura o vom coace intr-o tava sau vas yena imbracat(a) cu hartie de copt. Eu am folosit o tava care nu avea peretii prea inalti, dar ca sa nu depaseasca marginile tavii am suplimentat cu niste fasii de carton. Piersicile, dupa ce le vom spala bine, le vom usca si le vom felia, in felii nu prea subtiri. Vom turna mai intai, mai bine de jumatate din compozitie in tava, peste care vom aranja feliile de piersici una langa alta. Dupa ce am pus toate bucatile de piersici, intre spatiile goale, vom pune gramajoare de zmeura, apoi vom turna restul de compozitie, pe care o vom intinte uniform pe toata suprafata tavii.Se va porni cuptorul la 180 grade C, apoi vom introduce prajitura lasand-o la copt cca. 40-50 de minute, dar inainte de a o scoate, facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar vanilat, iar dupa ce s-a racit bine, o putem portiona, dupa preferintele noastre. Am obtinutt o tarta foarte buna si aspectoasa, fiind apreciata de toti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise