Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea.
Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul din forma, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua discuri egale, pe orizontala.
Se asaaza primul disc de blat in forma in care am copt blatul, se asaza pe marginea formei, bucati de rulouri de napolitana, apoi mixam frisca pana se intareste; adaugam piureul de castane, oprind 5 linguri pentru decor, apoi adaugam si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, oprind jumate din cantitate in ibric. Mixam totul apoi turnam deasupra blatului din forma, asezam usor deasupra si cealalta parte de blat, presam usor cu mana si deasupra turnam restul de piure de castane in care adaugam restul de gelatina oprita.
Decoram cu castane prajite, curatate de coaja.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii