Prajitura cu piure de castane

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane

Ingrediente

  • -pentru blat
  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa ness
  • -pentru crema
  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g piure de castane
  • -pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri pline cu zahar
  • esenta de rom
  • -pentru glazura
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava 25 cm X 35 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (faina) turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il penem pe un gratar si il taiem orizontal in doua.

Frisca o batem bine cu mixerul apoi o amestecam cu piureul de castane si obtinem astfel crema.

Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot luam de pe foc si lasam siropul sa se raceasca.Cand e rece adaugam esenta de rom.

Dupa ce s-a racit asezam primul blat pe un platou si il insiropam bine, punem crema , deasupra al doilea al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.

Deasupra asezam glazura dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, pina se topeste zaharul.

Punem prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise