Prajitura cu portocale si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu portocale si ciocolata

Ingrediente

  • 3portocale
  • 2linguri cu miere
  • 5oua
  • 5linguri zahar pudra
  • 5linguri ulei
  • 5linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 3plicuri zahar vanilat
  • pepite de ciocolata
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se rade o portocala,toate cele trei se storc iar in sucul obtinut se amesteca bine mierea apoi se lasa deoparte.

Se bat bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se amesteca apoi cu galbenusurile frecate cu ulei ca la maioneza,coaja de portocala rasa iar la sfarsit se incorporeaza amestecand usor cu o spatula,faina cernuta cu praful de copt si pepitele de ciocolata sau in lipsa lor,ciocolata taiata marunt;se rastoarna compozitia in forma cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina,se lasa la cuptor 30-40min pana se rumeneste dar facand testul cu scobitoarea.

Se scoate tava din cuptor si cat este fierbinte,se insiropeaza cu sucul de portocala si miere de albine;dupa ce a absorbit tot sucul,se presara deasupra ciocolata si se scoate prajitura din tava pe un platou.

Se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise