Prajitura cu prune

Reteta de prajitura cu prune. Cum prepari acasa prajitura cu prune reteta simpla, economica si delicioasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 450 ml lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 500 gr faina
  • 1 varf praf sare
  • 1 lingura cu varf cu untura de porc
  • 4 linguri zahar + pentru presarat prunele
  • 1,5 kg prune bine coapte
  • 25-30 gr drojdie (pachetul mic are 42 gr, deci 2/3 din el)

Mod de preparare

Mod de preparare reteta prajitura cu prune.

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata cu mana. Se lasa intr-un loc caldut pina incepe sa infloreasca drojdia la suprafata laptelui.

Intr-un castron punem faina, adaugam praful de sare, 2 linguri zahar si turnam maiaua. Adaugam galbenusurile si untura, iar cu o lingura de lemn batem bine compozitia obtinuta. Ar trebui sa fie moale, nu asa ca aluatul de cozonaci de exemplu. Presaram suprafata aluatului cu faina, acoperim cu un prosop curat si dam la caldura sa se dospeasca.

Aluaturile ce necesita dospire le las la odihnit in cuptorul aragazului cu lumina aprinsa. In timpul cat aluatul se dospeste, spalam si curatam prunele. Le taiem in jumatate si le scoatem samburii.

Ungem cu untura sau ulei o tava de dimensiuni aproximativ egale cu 30/40 cm. Atat are tava mea. In tava rasturnam aluatul dospit si cu o lingura scufundata in ulei intindem aluatul pe toata suprafata tavii. Avem grija sa fie uniform. In acest moment incepem sa incindem cuptorul la 180 °C . Peste aluatul uniformizat, asezam ca in imagini prunele. Peste prune cu o lingurita presaram zahar tos din abundenta, iar apoi scortisoara.

Coacem in cuptorul preincalzit pina cind tot sucul lasat de fructe se evapora, adica pina cind pe marginile tavii acest suc va incepe putin sa se caramelizeze de la dulceata fructelor si de la zahar. Aveti grija sa nu o uscati prea tare, dar nici sa o scoateti necoapta. Lasam sa se raceasca in tava, taiem si servim. Inainte de servire presarati prajitura cu prune cu zahar pudra si cu scortisoara.

Pofta buna si spor la preparat reteta de prajitura cu prune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise