autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela babulea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 12 linguri apa clocotita, 12 linguri ulei, 2 cani de zahar, jumatate praj de copt, 1 kg de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Galbenusul se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga apa clocotita si uleiul.
Se pune faina si praful de copt, apoi se bate albusul cu o cana de zahar si se amesteca cu prima compozitie.
Prunele se aseaza in tava unsa si tapetata, se presara cu zahar si scortisoara si se pune blatul.
Se da la cuptor timp de 25, 30 de minute
Foarte ieftina si buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    mary , 05 noiembrie 2008

    Sigur 7-8 linguri de faina...

  • Fara foto

    zait dana , 13 septembrie 2008

    Nu este specificat cata faina se pune.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri apa clocotita
  • 12 linguri ulei
  • 2 cani de zahar
  • jumatate praj de copt
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

NicoletaC (Chef de cuisine)

Cred ca faina se pune ca si zaharul, 2 cani, cu toate ca mi se pare cam mult zahar (400-500g). Prunele, ca si visinele, pot fi trecute prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii. Oricum, foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si aluat gratar