Prajitura cu prune, nuci si aroma de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune, nuci si aroma de lamaie

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 50 gr caimac
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta esenta lamaie (nu am avut naturala)
  • 1 lgta esenta vanilie (preferabil naturala)
  • 300 gr prune
  • 50 gr nuci

Mod de preparare

Stiu ca v-ati mirat vazand pe lista de ingrediente caimacul (spuma laptelui dupa fierbere), dar va spun eu ca asa bine inlocuieste untul, ca abia se simte diferenta ;) Am folosit caimac, tocmai in ideea de a reduce cantitatea de unt, care cu cat mai putin, cu atat mai bine,. Stiu ca si caimacul are portia lui de grasime, dar macar e bio :P

Acum vine si reteta...era chiar cazul :) Ingredientele sa le aveti la temperatura camerei, am mai zis asta, e un lucru esential pentru o buna reusita a retetei.

Prunele le spalam, le curatam de samburi si le taiem in sferturi. Faina o cernem impreuna cu sarea si bicarbonatul intr-un vas separat. Nucile la maruntim putin cu cutitul.

Untul moale il mixam bine cu zaharul, adaugand treptat si caimacul, pana obtinem o crema. Adaugam si ouale, unul cate unul si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixand bine ca sa nu ramana cocoloase in compozitie. Turnam incet laptele mixand continuu, dupa care adaugam si cealalta jumatate de faina. La sfarsit vine momentul pentru esente, cea de vanilie si cea de lamaie.

Incorporam usor fructele si nucile in compozitie, amestecand cu miscari de sus in jos. Pregatim o tava rotunda de 21-23cm diametru, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de prajitura. Cuptorul trebuie preincalzit la 170 de grade, cand este incins punem tava cu prajitura pe treapta a 3-a de sus in jos a cuptorului, si o coacem pentru o ora.

Cand e gata, oprim focul si o mai lasam 5 minute in cuptor. O scoatem apoi din cuptor, dar o lasam in tava pana la racirea completa, dupa care putem sa o mutam pe un platou, o decoram cu zahar pudra si coaja rasa de lamaie.

Servim cu muuulta pofta, pentru ca e tare aromata iar blatul parca e insiropat !!!

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise