Este toamna, anotimpul rasfatului culinar.
Este toamna, anotimpul rasfatului culinar. Sunt pline gradinile si livezile de culori si arome care de-abia asteapta sa fie rasfatate in preparate.
De ce "prune rasfatate"? Surpriza...
Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.
Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!
Asezi hartia de copt in tava.
Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase.
Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare.
Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.
Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune , cat mai uniform.
Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea.
Cand este gata presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava.
Servesti prajitura taiata cubulete , nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.
Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii