Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare.
Se toarna compozitia intro tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:41x26,5 cm).
Rabarbura curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute. Dupa ce se coace prajitura( se incerca cu scobitoare, daca intepati prajitura si scobitoarea iese curata, prajitura e coapta), scoatem din cuptor lasam deoparte.
Intre timp puneti la fiert 200 ml apa, adaugati loboda spalata, fierbeti pana ce se coloreaza bine apa in rosu, dar sa va ramana cam 150 ml pt a umecta praful de frisca. Lasati sa se raceasca f. bine.
Preparam budinca, asa cum sunt indicatiile de pe plic si o intindem peste blatul racit.
Din plicul de tort- gelee rosu, respectand instructiunile de pe plic, pregatiti o glazura, pe care o turnati peste budinca si intindeti pe toata suprafata blatului.
Din 150 ml fiertura de loboda in care am adaugat cele 4 vanilii si praful de frisca, batem o spuma de frisca, pe care o folosim la ornatul prajiturii folosindu-ne de un poche si o forma pt ornat. Acesta e rezultatul final.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii