Prajitura cu ricotta si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ricotta si nuci

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 160 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de nuci (optional)
  • Pentru decor:
  • 50 gr nuci tocate grosier

Mod de preparare

Preparare blat:

1. Mixam galbenusurile cu 50 gr zahar pana obtinem o spuma cremoasa. Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam treptat, amestecand incet cu o lingura, galbenusurile, esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacaua si nucile macinate.

2. Punem compozitaia intr-o tava de dimensiuni aproximative 20cmX28cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

3. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua foi.

Preparare crema:

1. Batem smantana pana se intareste, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si la urma branza ricotta.

Asamblare prajitura:

1. Pe un platou mare asezam cele doua foi de blat si le insiropam cu siropul facut astfel: fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop subtirel, iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie si lichiorul de nuci.

2. Intindem jumatate din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul de crema acoperim partea de deasupra a prajiturii. Nivelam cu o spatula si decoram cu nucile tocate grosier. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi cu un cutit bine ascutit o portionam si o servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise