Ingrediente
blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 3 linguri de faina , 200 g miez de nuca fin maruntit, un praf de sare, esenta, 30 ml ulei, , Umplutura:, 200 g frisca lichida, 1 lingura smantana, 1 plic zahar vanilat, sirop de rodie, 1 plic de gelatina (10 g), , jeleul:, suc proaspat de rodie (din 3 rodii), 1 plic de jelle tort, decor (optional), frisca si fructe de rodie
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Preparam sucul praoaspat din 3 rodii marii pe care le spargem si curatam miezul rosul, indepartand resturile ramase. Fructele rosii se dau la blender, apoi se scurg bine prin sita, astfel ramanand numai suc proaspat.
Preparam crema, mixand frisca cu zaharul vanilat si smanatana pana se intaresc, apoi adaugam dupa gustul nostru cat suc de rodie dorim, amestecand continuu. Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marie,fara a o fierbe si, cand se topeste, o adaugam in fir subtire in crema de frisca.
Se asaza o parte din blat, intr-o tavita mai inalta, de dimensiunea blatutui si turnam crema de frisca, o nivelam uniform si apoi venim deasupra cu cea de a 2 a parte de blat, presand usor cu mana.
Se prepara jeleul, fierband sucul de rodie ramas, in care am dizolvat plicul de tort jelle. Amestecam in continuu, iar cand da in primul clocot, se ia de pe foc si turnam deasupra blatului, de la centru spre margini. Se da cel putin 3 ore la frigider, dar de preferat, se lasa peste noapte sa se inchege bine. Se taie in cubulete potrivit de mari pe care le decoram cu frisca si fructe de rodie!!